fredag 16 januari 2009

Intro till praktiska moment och kvällsjobb

Idag hade vi introduktion till de praktiska momenten i Anatomistudierna. Jag kände inte någon obehag alls faktisk. Jag trodde att jag skulle känna mer än vad jag gjorde, men det var väldigt skönt inte gjorde det för då bådar det gott inför nästa vecka då det startar på riktigt.
Eftermiddagen ägnades åt redovisning kring Osteoporos och dess behandling. De andra i gruppen var väl förberedda och vi duckade de svåraste frågorna på ett snyggt sätt. :)

Under kvällen och fram till 3 inatt så sitter jag på ledningscentralen och tjänar lite pengar. Jag pratade igenom beslutet om att hålla oss kvar till hösten med min kollega och det kokar av frustration hos allihop som sitter i samma situation (och fler med oss).
Jag kan inte så mycket mer än att flina åt det, så jag gjorde något busigt ikväll. :)
Jag letade reda på texten till Eagles "Hotell Carlifornina" och skrev ut och satte upp. Ledningen saknar humor, så om det kommer fram att det är jag som gjorde det, så blir jag väl inkallad och utskälld. He, he...
Cheferna är ganska så hårt ansatta och deras kompetens att hantera personal lyser med sin frånvaro. De är ekonomimedvetna pappersvändare ut i fingerspetsarna. Det är väl på sitt sätt förståeligt med polisens urkassa ekonomi, men man hoppas fortfarande på cheferna skulle ha modet att tala personligen med personalen istället för att bara skicka mail.

torsdag 15 januari 2009

Skola, halsont o jobbstrul

Skolan rullar på som vanligt. Lite anatomi, lite utvecklingsbiologi och arbete med artikelredovisning om osteoporos. Jag hade egentligen lite mer av filosofin kvar att avsluta, men det har jag gett upp för tillfället. Jag får gå om några av lektionerna i vår och ta skrivningen då istället.
Det har blivit lite för mycket nu. Jag fick halsinfektion igår och orkar inte att hålla det vanliga höga tempot. Som "grädde på moset" så hörde min kollega av sig igår igen. Gu' va' trött jag blir! Han berättade att nu har beslutet fattats och mail skickats ut till de berörda kollegorna. De ska hålla oss kvar till i höst!
Men nu är vi ganska trötta på att myndigheten skiter i vad vi tycker och vill, så det kommer inte att bli så utan högljudda protester.

Ska jobba en "långkväll" (till kl 03) imorgon efter skolan. Jag hoppas att jag känner mig bättre i halsen imorgon än vad jag gör nu, annars blir det tungt.

tisdag 13 januari 2009

Flytt med förhinder

Jag har upptäckt hur svårt det är för en otränad kropp att ta hand om större mängd alkohol. He, he.. Lördagens fest blev lite häftigare än jag tänkt mig. Det har tagit en hel del tid för mig att återhämta mig. När jag var yngre var jag ju ute och festade lite oftare vilket gjorde att kroppen var hyfsat beredd på konsekvenserna.
Dagarna efter helgen har varit lugna och jag har inte haft kraft att plugga så mycket som jag kanske borde. Föreläsningarna susar förbi i all hast och det blir bara mer och mer o läsa in för varje dag som går...

En kollega på jobbet har börjat engagera sig i frågan om den stoppade överflytten från ledningscentralen. Han hörde av sig idag och enligt honom verkar det som om de helst inte skulle släppa oss förrän längre fram i höst. Helt galet! Då skulle de hålla oss som sökt annan tjänst kvar i ett helt år längre än vad vi själva vill.
Ledningscentralen har börjat gå under namnet "Hotell Carlifornia" - "You can check out anytime you like, but you can never leave"

söndag 11 januari 2009

Dagen efter

Det blev en rejäl fest igår med sena nattäventyr och det känns i kroppen idag. Alltså inget plugg idag heller. Ja. ja... det löser sig väl.

Festkvällens favoritlåt. Robyn: Cobrastyle