lördag 3 januari 2009

Magsjuka och jobbdilemman...

Inatt blev dottern magsjuk. Själv har jag haft ångest inför att få magsjukan alltsedan mellanstadiet efter en natt utan slut med magkramper o svimningsattacker. De gånger som jag blivit sjuk som vuxen har inte varit så besvärliga, men jag har alltid tyckt det varit äckligt och obehagligt att kräkas. Det jobbigaste av allt är att ha folk i omgivningen som är magsjuka och sedan bara vänta och se om man själv blivit smittad.
Det sätt som jag hanterar det på är att jag tar hand om barnen när de är magsjuka och ser till att de har det så bra som möjligt (trots omständigheterna). Dottern hade inte så svår attack inatt, men hon är så lång och smal så hon får lätt blodtrycksfall. Då hon nu på morgonen skulle gå och kissa, så hörde jag henne ropa på mig. Hon sa "det är något som är fel". Jag kollade på henne och såg hur benen började ge med sig på henne. Utan vidare förvarning faller hon ihop som en lealös säck i armarna på mig. Jag lyfter in henne i badrummet och lägger henne försiktigt på golvet. Det tar några sekunder innan hon kvicknar till igen. Hon blev alldeles grå i ansiktet och ganska ledsen. Stackars min lilla flicka!

Förutom att jag bekymrar mig för mig själv angående magsjuka, så ska jag ju jobba inatt också. Det tycker jag kan ställa en inför ett dilemma. Vi vet ju alla hur smittsamt calici är, så sannolikheten att jag skulle vara smittad är ju hög även om det inte är helt säkert. Konsekvenserna för om jag skulle gå till mitt jobb är ju inte så allvarliga. Visst om det kommer helt plötsligt över mig och jag inte hinner lämna jobbet innan jag mår riktigt dåligt, så kanske jag smittar någon kollega. Personalsituationen är så ansträngd redan så att den skulle inte bli bättre av att jag kommer dit sjuk. Jag tänker mig att det är annorlunda inom sjukvården. Där riskerar man ju att smitta patienter också om man råkar vara det minsta slarvig med hygienen.
I en situation som denna, ska man då ringa jobbet i god tid före så att de kan fylla luckan med annan personal eller ska man gå till jobbet ändå?

Hur skulle ni göra?

Jag kommer chansa och gå till jobbet inatt i alla fall.

fredag 2 januari 2009

Vilan snart slut

Så skönt o bara ta det lugnt. Imorgon drar det igång. Ska jobba natt imorgon och kväll på söndag och därefter drar det igång med skolan på allvar.
Så nu var lovet slut för denna gången...

Har lyckats träna 3 ggr den gångna veckan. När jag kommit igång ordentligt hoppas jag på o träna 5 ggr i veckan. Jag har varit duktig och hållit mig från godis och andra sötsaker. :)
Jag gör ju vad jag kan för att inte hamna i samma situation som killen i klipp 2 i videon här nedanför. He, he...

onsdag 31 december 2008

Slött nyår


Totalt händelselösa dagar. I stort sett bara varit hemma, utom i förrgår då det var ett kortare besök hos min bror.
Så otroligt skönt att bara kunna vara hemma o relaxa. Har visserligen lite kvar o skriva, men jag tar det som det kommer. Det gäller o passa på o ta det lugnt så länge man kan innan den riktiga hysterin drar igång. :)

Inga som helst planer för nyårsnatten heller. Inte ens något o skåla i...

Gott Nytt År till dig och God Fortsättning på det nya året!

söndag 28 december 2008

Polisjobb och studentekonomi

Idag jobbar jag en singeldag på ledningscentralen. Det är väldigt lugnt så jag hinner skriva några rader.

Det har varit stökigt inatt i hela landet tydligen. När jag kom på morgonen var det några kollegor som beklagade sig över hur mycket det var och göra. Det är ju som vanligt när många människor träffas och dricker sprit. Det är många som mår dåligt och inte förstår sitt eget bästa. Skönt och slippa en natt som denna.

Studentekonomi: Medicinstudentbloggen: Fribeloppet reformeras?
Skönt att de äntligen ska försöka ändra i CSN-djungeln. Inte tillräcklig förbättring enligt mig, men min situation är väl ganska specifik (eller inte?). Jag har inte tillräckligt med studiemedel kvar för att täcka hela läkarutbildningen och det är därför nödvändigt för mig att jobba extra. Hustrun pluggar också, så det är inte så fett med inkomst. Det är svårt o få pengarna o räcka till när man har två barn (även om man jobbar extra upp till inkomsttaket). Jag har bra inkomst och det är lätt för mig att komma upp i nivå med inkomsttaket. Jag är inte intresserad av att spara in på studielånet. Det är viktigare för mig att ha tillräckligt med pengar så att man slipper vända på varenda litet öre för att få ekonomin att gå ihop. Lånet får man väl återbetala när man jobbar heltid igen. Att ta bort inkomsttaket helt hade ju varit det bästa.

Träning och hälsa
Jag vägde in mig i förrgår. 97 kg vägde jag. Det var inte så illa som jag först trodde. Nu har jag tänkt mig att gå ned ända till 88 kg som jag tycker är en bättre vikt för mig. Jag har vägt mellan 92 o 95 kg under några år, men då hade jag ju mer muskler också förstås.
Igår tog jag första joggingrundan på snart 2 månader. Det var tungt, men ändå skönt. Rundan tog väl ca 30 min. Det gäller att jag inte överanstränger mig i början, så att jag undviker o skada mig eller blir sjuk.
Idag efter jobbet har jag planerat att styrketräna överkroppen. Vi har tillgång till ett hyfsat välinrett gym på polishuset så jag behöver inte ta mig iväg någon annanstans, vilket känns skönt. Det blir lite smidigare på så sätt.