lördag 4 juli 2009

Skön utomhuskonsert och semesterstart

I förrgår var jag på en riktigt skön utomhuskonsert i en av stans parker. Det är så mysigt att ligga på en filt och lyssna på bra musik. Nu blev det ju så att man ställde sig upp ändå för att det var så jäkla bra.


Thåström och Anna Ternheim på samma kväll. Annas senaste skiva har gått om och om igen på min Spotify. Det är några låtar som jag fastnat för ordentligt.


Bägge gjorde otroligt bra framträdanden i sommarkvällen sådär så man blev alldeles lycklig.

Det som var lite sorgligt med en sådan skön kväll var att jag skulle jobba natt direkt efter konserten.


Natten som gick var den tredje natten på raken och den sista innan semestern som jag jobbade, och inatt kunde jag inte göra någonting rätt! Jag var långsam, hade svårt och komma ihåg vad folk sa i telefonen, kunde inte säga rätt saker för att lugna ned de som var rädda och uppskrämda, fipplade med datasystemet så det låste sig och så vidare... Dessutom var det många som ringde om fåniga ärenden också.
En kvinna som irriterade sig på att grannen under satt på balkongen och rökte. "Han röker hasch, jag lovar". Han förekom visserligen hos polisen för narkotika, men det var en stor rättshaveristvarning på henne. Hon verkade ha fått en låsning på den killen som gjorde att hon gett sig själv i uppdrag att försöka sätta killen i fängelse. "Jag kommer aldrig ge mig", sa hon.

En annan kvinna (som jag kan ha lite förståelse för) ringde för att det stod en ung tjej på hennes balkong iklädd enbart trosor och b-h. Kvinnan hade blivit väckt av att tjejen bankade häftigt på balkongdörren medans hon sov på morgonen. Det blir man nog ganska uppskrämd av, men det verkade som om kvinnan inte hade förmågan alls att lugna ned sig över huvud taget. Hon skrek i telefonen som om hon var på väg att bli knivmördad. Hon var jätterädd för den unga tjejen och skrek i falsett medans jag pratade med henne "VAD GÖR DU". Det visade sig att det var en 17-årig tjej som däckat efter att ha festat lite hårt (och hade badat i den lokala lilla sjön iförd trosor o b-h) och inte visste hur hon skulle komma hem.
Patrullen skjutsade hem tjejen till mamma på andra sidan stan.

Vissa jagar upp sig något otroligt över minsta lilla sak...

Och nu... Semester, forskning, träning, sol & bad (förhoppningsvis), dykning och bara ha det allmänt gött!

Ha dè!

tisdag 30 juni 2009

Semesterlängtan och dykdrömmar

Nedräkningen fortsätter! Nu har jag bara tre nattpass kvar innan en lång semester börjar. Jag känner redan nu hur skönt det kommer bli... :)

Jag försökte planera ihop lite dykning med en kompis idag, men det funkade inte för honom nu, så det får vänta tills lite senare i juli. Det är så härlig känsla att glida fram långsamt under vattnet. Det enda som kan vara lite störande är det höga "pysandet" från slangen och munstycket.
Jag gjorde lumpen som dykare och då var det en instruktör som vid något tillfälle nämnde hur mycket vi kommer sakna att dyka med den specialutrustning vi hade. Det hade han helt rätt i! Den är visserligen väldigt jobbig att hantera på land, men är helt fantastisk under vattnet. Neutralt avvägd, luftfilter (bara ett tyst väsande), återandningsfunktion och tillgång till en "fet" nitroxblandning som förlänger dyktiden.
Mmmm.... I like...
Om jag nu av någon slump skulle få sisådär en 70-80 ooo till övers, så är det nog en sådan jag kommer att investera pengarna i. :)

I veckan har Ice Age 3 premiär. Ettan har varit en favoritfilm. Jag såg ettan tillsammans med sonen då den kom och jag tyckte den var sjukt rolig då. Får se om trean är lika bra. Ska väl släpa med barnen på bio i helgen och hoppas på det bästa. Det kanske bara blir en upprapning av samma skämt, men det kan bli trevligt ändå.