tisdag 16 juni 2009

Intensiv start på sommaren

Jag har varit helt sysselsatt med både roliga, trevliga, arbetsamma och jobbiga saker de senaste veckorna.

Det roliga är att jag kommit igång med typ ett 'eget' forskningsprojekt. Jag ska i samarbete med forskargruppens filosof skriva en artikel om aggression/våld och dess betydelse för samhället. Jag har fått ansvaret att sammanställa den senaste forskningen och kunskapen om människans motivations-, emotions- och kognitionssystem i relation till aggression - våld.

Det är otroligt mycket material att tillgodogöra sig, men riktigt intressant. "Right up my alley", skulle man kunna säga. Eftersom jag går på stipendium så är det inte någon reglerad arbetstid (enbart efter prestation), vilket gör att jag kan styra över min egen tid. Jag kommer och går som jag själv vill bara jag får gjort det jag ska. Precis så som jag vill ha det!
:-)

Samtidigt som jag kommit igång med forskningen, så bryts den av genom att jag är tvungen o sitta på ledningscentralen emellanåt. Det är ju verkligen olika hur det är från dag till dag. Vissa dagar är det bara en massa hjälplösa människor som ringer och kräver polisens hjälp med (ur samhällssynpunkt) helt meningslösa saker. Det är oftast de som inte har någon förståelse alls för att det finns andra människor som kan behöva polisens hjälp mer.

Det ringde en kvinna och var mycket upprörd över att grannen lät sin hund (en collie som de använde för att valla får) gå lös!?
-Ja, tanken är väl att en vallhund inte ska vara kopplad för då kan den ju inte valla? Eller?

-Shit, det skulle jag ju inte sagt! Hon gick i taket direkt och föreläste för mig om hur det är otillåtet att ha hundar okopplade i mark och terräng och att det minnsan inte är tillåtet att låta hunden springa över andras mark.
Jag kunde inte hjälpa det, men jag blev ganska loj och ointresserad över att försöka förklara för den här kvinnan varför jag inte skulle skicka en polisbil för denna (skit-)saken, så jag sa bara att hon inte skulle få någon polisbil, men att hon var välkommen in på polisstationen och anmäla saken ifall hon ville.
Oj, vad hon beklagade sig då. Vad ska man ha polisen till om man inte kan få hjälp när man behöver dom... o.s.v... -Suck! Snacka om att bara befinna sig i sin egen lilla värld.

Och andra dagar är det anhöriga som är oroliga för någon som är försvunnen, kvinnor som är misshandlade, tjuvar som brutit sig in i hus och rattfyllon som ska stoppas. Då känns det att man kan göra en insats och verkligen hjälpa till. Då är det okej att vara på ledningscentralen. Men nu längtar jag riktigt mycket efter att få komma ut i radiobil...

Jag har varit tvungen och installera om hela min dator under förra veckan också. Riktigt j-a jobbigt! Det tog ungefär 14 timmar första dagen och sedan efter det upptäcker man grej efter grej som man saknar o behöver fixa till.

Datorn segade ihop av all "skit" som samlat sig i den genom åren, så det tog ca 30-40 minuter för bara windows och starta upp. Och datorn är helt nödvändig för mig när jag ska forska i sommar så det var inget och be för. Det var bara o fixa!

Annars har jag haft det riktigt gött. Varit på Timbuktukonsert, på pub med kompisarna, tränat en massa, gått på restaurang och gått sköna skogspromenader. Jag har också varit ute och solat, badat och fiskat. Fick två små fiskar idag som vi stekte upp till middag (ingen bild tyvärr, men det var riktigt gott!).
:-)

På torsdag ska jag tatuera in det sista på min rygg så att hela motivet blir klart. Ska bli riktigt kul och se hur det blir när det är helt färdigt. Alla som jag visat motivet för hittills har tyckt att det var stort, snyggt, tufft eller "speciellt". Jag vet inte riktigt hur jag ska tolka "speciellt", men alla kan ju inte tycka om tatueringar...

Tatueraren har gjort ett otroligt bra jobb. Motivet är från ett foto som behandlats i datorn för att stillisera det något, plus att tatueraren själv har bearbetat motivet lite.
Själv är jag väldigt nöjd hittills och hoppas att tatueraren är på topp igen på torsdag!
:-)

Det är som vanligt till midsommar. Inga särskilda planer.
Vi har fått en inbjudan i alla fall och då blir det nog en riktig familjetillställning. Dans runt stången, barnlekar, sill och potatis, lite grillat, en massa öl och en och annan snaps.
Kan nog bli riktigt trevligt trots väderutsikterna...

Har inte fått resultatet från patoligitentan än, men jag hoppas att det kommer denna veckan i alla fall. Håll tummen för att det gått bra!
Timbuktu: Karmakontot