måndag 3 augusti 2009

Slut på semestern

Snart är det dags för det första dagspasset på polisen efter semestern. Jag har fått beviljat deltidstjänsten från och med nu, så det känns väldigt skönt. Fyra pass till på polisen innan skolan börjar igen.

Hur gick det med semestern då? En av de bättre semestrarna jag haft trots att jag inte gjorde särskilt mycket av det jag tänkt mig. Forskning blev det inget med och inte dykning heller. Men vårt hem hade blivit hysteriskt nedgånget, så jag har ägnat två veckor åt att fixa och städa hemma. Det blev riktigt bra. Nu har jag laddat för att kunna köra hårt i skolan och med forskningen framöver. Det är bra att organisera hemma för då slipper man fundera på var man ska göra av saker och hur man ska hålla hemmet i ordning... det är bara och göra. Så nu hoppas jag att det ska hålla sig på hyfsad nivå trots hysteriskt många åtaganden.

Stipendiet jag fått för forskningen i sommar har spenderats på nödvändiga saker och lite mindre nödvändiga. Jag har länge längtat efter en riktigt stor tv och nu köpte jag en. Min bror gillar att pika mig. Han har nyligen läst en bok om vad lycka är och frågar mig om jag är "lycklig nu". Prylar är väl inte lycka i sig, men jag känner mig väldigt glad. Jag älskar att kolla på film och filmupplevelsen kan inte bli så mycket bättre än såhär (förutom bio kanske). Någon som vill komma och kolla på film hos mig?
:-)

Jag har sedan jullovet kämpat för att gå ned i vikt. I början av sommaren var vi hemma hos en vän till hustrun. Hon har två små barn och la på sig ganska mycket vikt under graviditeterna. Under våren har hon ganska snabbt gått ned drygt 12 kg genom "Cambridgekuren". Jag och hustrun testade detta för två år sedan. Jag var inte alls motiverad då. Jag gjorde det mest för att hon ville. Men nu var det jag som gav förslaget (kanske lite överilat för det är jävligt jobbigt). Jag hade gått ned till 89 kg i våras och gått upp till 92 igen i början av sommaren och ville göra något drastiskt.
I mitten av juli satte vi igång med kuren samtidigt som jag grejade hemma. Det gick väldigt bra och jag gick kanske ned lite väl fort. Från 92 kg till 86 kg på en vecka. Visserligen är 2 av de kilona glukogen och bundet vatten som kroppen återtar så snart man börjar äta kolhydrater igen, men ändå... Jag har pausat kuren för tillfället och ligger kvar på cirka 87 kg. När ska man vara nöjd? Som första mål hade jag 88 kg, men det finns lite fett kvar som jag kan göra mig av med. Det var ganska så lätt att gå ned att jag kanske ska sätta målet på en lägre vikt? Jag får se hur jag ska göra...

Jag har varit iväg på en härlig semester förra veckan. Hustrun och en kompis hade åkt flotte på Klarälven vid något tillfälle i tonåren och gav förslaget att vi skulle göra om det. Först var jag lite tveksam. Två vuxna och två barn som spenderar några dagar tillsammans på typ 16 kvm flotte skulle kunna bli odrägligt påfrestande om barnen blev uttråkade, men vi bestämde oss för att försöka och hoppas på det bästa. Det gick verkligen över förväntan. Helt enkelt skitbra! Vi hade tur med vädret som var varmt och det regnade bara några få skurar på hela tiden. Vi fiskade och flöt fram över älven. Fem timmar första dagen, 7 timmar andra dagen och 5 timmar sista dagen. Det var alldeles lagom med tre dagar och två nätter. På kvällarna la vi till med flotten vid platser med eldstad och tände brasa. Vi grillade gott kött och barnen grillade marsmallows och var lyckliga. Under färden ned för älven såg vi flera bävrar intill flotten, svarta svanar, hoppade öring och fantastiskt fin natur. Vi hade ingen fiskelycka med det gjorde ingenting för det var mysigt och bara sitta i lugn och ro med spöt. Jag kan starkt rekommendera att åka flotte för de som vill ha lite lugn och ro, men att det samtidigt finns mycket och se. :)

Hustrun har dragit iväg för att jobba en sväng i norge för att tjäna lite extra pengar, så nu är jag gräsänkling i ett par veckor. Det mycket som ska bli gjort innan skolan börjar. Jag ska försöka komma igång och skriva en bra stomme för min aggressionsartikel, repetera anatomi inför några amanuenstillfällen i början av hösten, bearbeta min halvfärdiga artikel om ordningspoliser och jobba några pass på ledningscentralen. Tyvärr känns det svårt för mig att få något gjort när jag vänt på dygnet som jag gjort de senaste veckorna. Det tar verkligen emot att behöva ställa klockan på morgonen...

Jag tycker om Robyns musik. Särskilt en av de senare som hon gjort tillsammans med Röyksopp, "Girl and the robot" (Youtube). (Spotify)