onsdag 7 oktober 2009

Stärkt självförtroende och pepparspray

Veckan som gått har varit full av aktivitet. Fortsatta övningar på geriatrisk avdelning i förra veckan och i förrgår och igår så hade vi examination. Det har gått väldigt bra för mig hittills. Mest beröm med ett och annat gott råd på vägen. Mycket stärkande för självförtroendet och självkänslan.

I fredags så hade jag mitt första arbetspass på den nya stationen. Det var en väldigt produktiv dag som började lite underligt. Jag började kl 0730 och satt med på utsättningen. Jag var inte ombytt till uniform och skulle använda dagen för att fixa skåp, koder, nycklar, utrustning osv. På utsättningen så delas personalen in i patruller och patrullanrop, cheferna talar om aktuella och planerade händelser i området och om det är några särskilda insatser som ska genomföras.

Efter utsättningen så satte vi oss ned i turlaget och hade ett lugnt "morgonsnack". Det blev en ganska underlig stämning. Det blev en hel del löst snack mellan de andra, men det var ingen (nästan) som ställde mig någon fråga eller pratade med mig direkt... Det kändes väldigt underligt. Visst, jag förstår att jag är äldre i tjänst än de flesta i turlaget. Jag har jobbat några år på ledningscentralen, läser på läkarprogrammet och jobbar deltid, men skulle inte någon av dem våga fråga mig något? Ja, ja... Det är okej. Det kommer säkert lösa sig så småningom.

Det har löst sig bra i övrigt. Hustrun gav mig ett gott råd också, angående personalplanerarna. Ge dom något gott och ett litet kort med en ursäkt för att jag ställer till det för dom. Så jag fjäskade till det hela och köpte en stor påse godis. Vilken succé. Nu är de ganska överslätande med mitt strul. Hmm... hur länge håller det i sig tro?

Jag hade ju egentligen hoppats på att få jobba in mig i turlaget i helgen, men chefen tyckte att jag skulle vara klar med de korta utbildningar jag hade kvar innan jag gav mig ut. Och det var nog bra. Jag är hur trött som helst nu av allt som är på gång med examinationen från konsultationskursen, skrivandet och planerandet med forskningen och olika möten osv.

Idag började en ny kurs. Infektion och immunologi. Jag var med under morgonens informationsstund och upprop. Efter det så åkte jag till jobbet för att få utbildning i hanteringen av pepparspray. Jag har inte haft anledning att gå den kursen än eftersom jag suttit inne på ledningscentralen, men idag var det dags. Jag och en kille till från ledningscentalen som fått placering på samma station gick kursen idag.
Den var väldigt lätt som helhet, men det ingår ett moment i utbildningen där kursdeltagaren "kontamineras". Kontaminationen innebär att man ska få lite pepparspray i ögat och därefter verka med distans tekniker på mits, sedan med batong och sist med tjänstevapen beordra ned en figurant med kniv som också ska handfängslas.
Jag satte en droppe av pepparsprayen i ögonvrån och därefter sprutade kursledaren en dusch med vatten i ansiktet så att pepparen rann ned i ögat. JÄVLAR vad ont det gjorde!! Jodå... det finns kanske de som skulle vilja raljera och säga att jag är klen, men jag vet att jag är känslig i mina ögon. Ögat svullnade upp och jag fick ont i stort sett hela högra ansiktshalvan. Det tog ca en halvtimme innan jag var någerlunda återställd, men jag är fortfarande öm och känslig i och runt ögat...

Phew... Nu är alla kurser och annat som behövts göras klart så nu blir det nattjobb på fredag och kvällsjobb på lördag. Hoppas det blir hyfsat lugnt så jag får en mjukstart.
:-)