onsdag 8 april 2009

Stora glädjeämnen och en o annan frustration

Livet kan ibland gå i en väldig berg och dalbana. Förra veckan kände jag mig sänkt och upplevde det som om det hände en massa obehagliga saker. Idag är det nästan det omvända.

I fredags kom min fru hem från en kortare resa och vi hade en kväll fylld av många diskussionsämnen och mycket mys. Jag har alltid upplevt mig som en person som levt enligt devisen "ensam är stark". Men det är verkligen inte det bästa sättet att hantera livet på. Visst är det så att om man lämnar ut sig och ger sig helt hän i ett förhållande blir man mer sårbar, men det gör också livet så mycket rikare. Jag är så väldigt glad att jag har min fru. Hon gör mitt liv mycket intressantare.

I veckan som gått känner jag också att jag kommit många av mina vänner och klasskamrater närmare.
I lördags var jag först på herrmiddag med kompisar sedan lång tid tillbaka. Vi lagade tre-rätters-middag tillsammans och drack en massa vin och whiskey. Det är riktigt trevligt att vi lyckas hålla kontakten trots att vi allihop går igenom livet med många stora förändringar med nya jobb, utbildningar, familj och barn. Det är så lätt att man glider isär och tappar kontakten...
Efter det, lite senare på natten, träffade jag några klasskompisar på stan och hade den roligaste utekvällen på länge. Ibland så känns allt bara "rätt". Det är oftare så att jag inte tycker det är så särskilt roligt att gå på nattklubb. Man kan knappt prata för att det är för hög volym och kompisarna drar iväg på annat eller så. Men i lördags hade vi bara jäkligt kul tillsammans.

Igår fick jag besked om att anatomitentan var godkänd. Riktig lättnad även om jag inte är så särskilt stolt över resultatet. Nu vet jag att jag kan koncentrera mig helt på patologistudierna utan att bekymra mig över en omtenta.
Patologikursen är klart mer strukturerad och lätt att skaffa sig ett grepp om jämfört anatomi- och utvecklingsbiologikursen vilket är så jäkla skönt. Jag ska verkligen försöka att inte gå lika oförberedd upp på den tentan som jag gjorde med anatomitentan.

Två kvällar i rad har jag varit ute och druckit öl med kompisar. Bara en kort stund igår och en hel "after work" idag. Dessutom gick jag på bio med Herr E och dottern senare på kvällen. Vi såg "Monsters Vs. Aliens" och den var faktiskt riktigt rolig.
Jag känner att jag prioriterat vänner och "sociala aktiviteter" över att plugga eller bara hänga hemma, mer än vad gjort tidigare. Det är så kul och också skönt att jag har möjligheten att välja det! Skillnaden är så enormt stor när man jobbar heltid och särskilt om det är ett skiftesjobb. Antingen är det så att man jobbar medan kompisarna hittar på något kul eller så är det ingen annan som är ledig när man själv kan/orkar hitta på något. Det gäller att glädja sig åt den friheten man har när man pluggar (även om man blir lite fattigare på kuppen).

Idag fick jag också besked om att jag inte fått en av de forskarstipendier som jag sökt. Det sätter lite "grus i maskineriet" för mig och gör mig frustrerad. Jag hade ju hoppats på att få ägna mig lite mer åt forskningen i sommar, men jag kanske blir tvungen att jobba polisen istället... vi får se. Jag väntar på två stipendieansökningar till som kanske kan vara till hjälp. Håll en tumme åt mig för att de går igenom...

Påskhelgen innehåller en hel del planer. Jobb på långfredagskvällen, grillkväll lördag (ser fram emot det riktigt mycket och hoppas på det fina vädret som de utlovat på SMHI), påskdagen en resa till min gamla mormor och morfar för att träffa släkten.

Jag ska försöka skriva igen under påsken, men om jag inte hinner det så får ni alla ha en riktigt skön helg och en Glad Påsk!

Trailer: Monsters Vs. Aliens