onsdag 11 mars 2009

Tenta, munta och prestationskrav

De senaste dagarna har i stort sett enbart ägnats åt tentaplugg.
När jag väl fördjupar mig och lägger stor tid på ett ämne så väcks mitt intresse. Jag har hittills inte haft så stort engagemang i anatomin, men det blev lite bättre efter det att jag började tentapluggperioden.

Idag ska jag ha munta och nästa vecka är det dags för salstenta.
Jag tror muntan ska gå bra. Om jag inte får tunghäfta då förstås. :)
Först ska strukturer förklaras, namnges och beskrivas på "preparat". Efter det så ska två slumpmässigt utvalda ytanatomiska strukturer med klinisk anknytning beskrivas och funktionstestas.
De pluggkompisar som jag hade under det första läsåret har ändrat studietaktik och gruppsammansättningar, så jag kände mig lite som "femte hjulet" vid de tillfällen som jag satt med dem i början av terminen.
Nu blev det så att jag de senaste två veckorna hoppade in med två tjejer i klassen som är "tighta" pluggkompisar ända sedan förra året. De är ambitiösa och riktigt duktiga, så om jag jämför mig med dem så har jag en bra bit kvar innan jag kan vara nöjd med min prestation. Det är skönt och plugga tillsammans med några som är pålästa och duktiga för då är det så mycket lättare att diskutera ett område eller anatomisk struktur för att förhoppningsvis hamna rätt till slut. (Hoppas bara att dom inte känner att jag snyltat allt för mycket på deras pluggtid). :)

Nu är det dags för mig att ladda upp. Ska ut på stan o ta en kopp kaffe och en välunnad god kaka. Jag har nämligen äntligen lyckats komma ned under 90 kg i veckan. Nu är det bara 2-3 kg kvar innan jag nått mitt viktmål. Gött!

Pluggmusik: