måndag 11 maj 2009

Invigningscermoni och jobbigt på jobbet

Det var invigning av forskargruppens lokaler och "nystart" i slutet av förra veckan. Det var en lyckad tillställning. Det kom ett par hundra gäster och så var justitieminister och många byrådirektörer på plats. De höll fler inspirerande tal och hyllade min handledares jobb med att driva fram den sammansättning som forskargruppen har idag.
Jag fick också träffa de två nya tillskotten till gruppen. En äldrekursare till mig och en tjej som pluggar på annan ort. Hon har studieuppehåll denna terminen och försöker fixa "ex-jobbet" under tiden.

Jag jobbade i helgen också. Sista jobbtillfället innan Patologitentan. Det kändes okej att jobba, men det var som vanligt en något underlig stämning under ytan bland personalen. Många frustrerade och irriterade kollegor som "fräste ifrån" när det blev lite för stressigt. Jag jobbade lördagnatten och det var riktigt mycket och göra. En liten försmak om vad som kommer i sommar. Det är alltid sjukt mycket att göra på sommaren. Inte en lugn stund... Åh, vad glad jag är att jag inte ska jobba så mycket på ledningscentralen under sommaren!

Dottern stukade foten ordentligt igår. Idag hade hon fortfarande riktigt ont, så det var bara o ta det säkra före det osäkra o gå till doktorn. Foten röntgades och inga frakturer var synliga. Spenderade 3 timmar i väntan på svar och missade större delen av förmiddagens tumörföreläsning. Spenderade eftermiddagen på biblioteket för att hinna ikapp allt plugg som lagts på hög, men det var rätt segt...

Jag älskar o gå på bio! Passade på att ta med sonen på Star Trek under kvällen. Det var lyckat. Den var så bra som jag hoppades på och recensionerna är rättvisande. Är ni det minsta förtjusta i sci-fi eller intresserade av Trek-serien, så ska ni gå o se den!
Länk till trailern: http://www.youtube.com/watch?v=ScHxUopDlKc