torsdag 11 december 2008

Forskarseminarie och julbord

Dagen idag spenderades med att lyssna på olika föredrag kring ett gemensamt projekt; Tillräknelighetsbegreppet.
Rättspsykiatriker, filosofer (praktisk och teoretisk), psykologer och jag deltog i dagens seminarium.
Jag är mycket nöjd. Det handlade precis om sådant som intresserar mig.
Den senaste tiden när jag "bara" jobbat och läst lite filosofi har jag saknat medicinstudierna och samtidigt känt mig orolig för att ha tappat 'stinget' eller drivkraften som behövs för att klara av lite mer krävande studier. Men idag så försökte jag bidra så gott jag kunde till de olika frågeställningarna/diskussionerna och fick fin positiv återkoppling (det var första gången jag träffade de flesta av dem) och det kändes otroligt skönt och gav mig genast ny kraft!
:)

Kvällen spenderades med att äta julbord tillsammans med de andra och givetvis gräva ned sig i djuplodade diskussioner kring dagens ämne över ett antal öl och snaps.

Nu ligger jag i hotellsängen och är riktigt slut (fast på ett bra sätt).

tisdag 9 december 2008

Dagens bravader

Idag hade jag föreläsning om filosofiska teorier om "medvetande" och hur det skulle kunna förklaras. Det är tydligen mycket svårare o beskriva än vad jag trodde.
Alla har distansierat sig från Descartes substansdualistiska världsbild, men har inte lyckats hitta en bra modell för hur det subjektiva "jaget" ska beskrivas.
Är du nyfiken och vill läsa lite mer om medvetenhetsfilosofi så kan du läsa Prof. David Chalmers litterära guide. De' e' mycke' o läsa in sig på...

Under kvällen hade jag och barnen lussebullebakning med massor av smör och mandelmassa. Mums! Nu har vi ett berg av bullar på diskbänken. Någon som är sugen på glögg och lussebulle?

måndag 8 december 2008

Sömnbrist, storinköp och pepparkakshus.

Jag har sovit ganska dåligt de senaste nätterna pga. en elak rethosta som vägrar o ge sig. Igår efter jobbet så däckade jag totalt i soffan och sov i 2 timmar. Efter det var jag inte riktigt människa. Snarare en zombie.

Idag var det inget jobb, men blev en tung dag i alla fall. En stunds logikföreläsning under förmiddagen och därefter skulle jag varit på föreläsning i statistik i medicinska rapporter, men det blev storinköp.

Åkte till Ikea och köpte nyttiga julklappar till dottern och lite julpynt. Därefter fyllde vi en av Coops största vagnar. Spenderade ca 5000 kr idag på eftermiddagen. Det är då man inser hur viktig lönen är...

Kvällen ägnades åt att städa, julpyssla och bygga pepparkakshus som barnen pyntade. Sonen blev väldans ivrig och åt lika mycket av garneringen som han placerade på huset. :)

Nu sover barnen gott och det hoppas jag på att göra snart också!