lördag 22 november 2008

För mycket i hjärnan?

Personlig utveckling och sociala roller

En orsak till att jag är så intresserad av mänskligt beteende är att jag ofta sysselsätter mig med att analysera mig själv (och gärna andra). Jag reflekterar över varför jag reagerar på ett visst sätt och att andra kanske reagerar på ett annat i samma situation.

Just nu funderar jag kring de olika roller jag har i olika sociala sammanhang. Som polis är jag i grupper av människor som oftast inte har någon längre utbildning och inte heller har något större intresse av det heller. Jordnära, handlingskraftiga, pålitliga människor med starka övertygelser om hur världen är beskaffad (eller iaf hur de anser den borde vara).
Som läkarstudent är jag bland människor som är nyfikna och intresserade av att veta mer, unga, ambitiösa och med väldigt varierande personligheter (till skillnad inom polisen där de flesta är ganska lika varandra).
Som forskare är jag bland intellektuella, drivna människor som är lite äldre.

Själv upplever jag mig som ung i sinnet och aktiv (kanske t.o.m. lite barnslig). Mina världar kolliderar till viss del med varandra. Identiteten som polis löser upp sig till förmån för läkarrollen. Det blir också så pga. att mina poliskollegor gärna signalerar att jag inte längre är som de är. De raljerar gärna och säger "tjena läkarn", "när kan du skriva ut recept åt mig då" osv. (De fick veta ganska nyligen att jag läser på läkarprogrammet trots att jag läst där en tid).

När jag skriver i bloggen känner jag också att jag skriver på olika sätt. Personligt (talspråkligt), polisiärt (formellt) eller akademiskt (välstruktruerat med väl valda ord). Egentligen är det roligast att skriva personligt, men jag vet inte om det går ihop med de andra roller som börjar få.

Hur som helst så känner ajg att jag förändras som person. Utveckling är alltid spännande men också krävande...

fredag 21 november 2008

Sömnproblem och fullbokat schema

Ikväll såg jag en film som jag inte sett på länge. Den har varit en av mina favoriter för dess sköna stämning, humorn och musiken. "O brother where are thou". Det var länge sedan jag såg den och det var kul o se den igen. :)

Jag jobbade dagspass idag igen. Vissa dagar blir tyngre än andra... Det var en okej dag idag, men jag sov riktigt dåligt inatt och har vart sjukt trött. Direkt när jag kom hem kröp jag ned i sängen o slocknade i två timmar. Efter det blev det pizza, godis, vin och ett par bra filmer. Gud va' gött det kan va' o vara hemma o slöa!

Det fanns lite tid över idag på arbetspasset, så jag utnyttjade den stunden för o organisera upp mitt liv lite till.
Närmsta månaden är jag mer uppbokad än jag tror jag någonsin varit tidigare. Jag ska med på ett rättspykiatri seminarium, driva en psykologistudie (om polisverksamhet) vidare, medicinstudierna startar upp i december och har en hel del kvar av mina filosofistudier innan året är slut. Det blir en hel del pusslande med schemat, men som det verkar nu så ska det funka (om jag inte blir sjuk eller så förståss). Arbetspass att flytta eller söka semester för... Hoppas inte personalplaneraren tröttnar på mitt strul o blir tvär, för då är det kört o min plan faller.

Polismyndigheten har hamnat i djupa ekonomiska problem och fryser många av de kostsamma posterna som t.ex. möjligheter till övertidspass, utbildningar osv. Undrar om det kommer ha någon betydelse för personalen eller om det t.o.m. kommer gå ut över samhället? Återkommer kanske till det vid senare tillfälle när jag vet lite mer...

Ha det gött gott folk!

torsdag 20 november 2008

onsdag 19 november 2008

Det är något som är fel med tiden!

Vad är det som händer? Jag vet att jag är notorisk tidoptimist, men nu känns det som om något gått galet.
Igår kom ett paket med en ny bärbar dator till min gamle far. Han behöver en hel del hjälp och stöd för att komma igång på ett bra sätt.
Så igår spenderade jag ca 8 timmar med att installera div. program och fixa med lite inställningar. Idag åkte jag hem till honom för att koppla in en trådlös router och koppla upp nätverket, installera de sista inställningarna för sådant som jag inte hade lösenord för o så. Det tog ca 4 timmar... Visst var det så att allt inte gick på räls idag (det är alltid något man fuckar upp), men på motsvarande tid hade jag i våras läst in kunskap motsvarande 2-3 föreläsningar.
Det är nog så att tiden är relativ i alla fall!? He, he... Det är Fantomen och jag som regerar! Tiden står still när "Forensic" pluggar medicin.

måndag 17 november 2008

Polisbrist och utmaning


Nyligen hemkommen från jobbet. Har haft en hyfsat bra kväll. Ännu ett arbetspass då man märker bristen på poliser på våra gator. Vi var inte helt nedringda under kvällen, men ändå fick man anstränga sig för att få ihop patruller till de jobb som låg o väntade. Inte bra!

Fått en utmaning av DrWannabe. Jag har ju tyvärr svårt att stå emot utmaningar, men det är ju som med alla kedjebrev... Jag har ingen att skicka det vidare till. Jag får låta det stå som en öppen utmaning till den som läser detta och känner sig träffad eller bara allmänt intresserad av att anta utmaningen. Lämna ett meddelande i kommentarerna så kan jag komma och läsa ert svar. :)

Utmaningen är enligt följande:
"De regler som gäller är: Länka till den person som har utmanat dig och glöm inte att lägga in dessa regler i inlägget. Berätta sju saker om dig själv, både alldagliga och oväntade. Utmana sju personer i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till deras sidor. Låt dessa personer få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar på deras bloggar."

  1. Jag har aldrig varit allvarligt skadad (benbrott el. liknande) trots några jobbiga moped- och cykelvurpor.
  2. Jag har varit dykare i lumpen, jobbat som dykinstruktör och samlat ihop ca 800 dyk.
  3. Innan jag blev polis ville jag egentligen bli brandman.
  4. Jag är 188 cm lång, 94 kg tung och har alltid varit dålig på o springa fort.
  5. Jag drömmer om att ha en fin stuga nära kusten där jag kan hämta nya krafter.
  6. Jag tycker att det är obehagligt med konflikter (jaa, trots att jag är polis!).
  7. Jag har ett tungt chokladberoende som jag brottas med varje dag.

Känner du dig utmanad?

Rymningssäkert

Jag läste något riktigt lustigt i AB. Rymningssäkert fängelse? Inte mycket...
:)