onsdag 3 februari 2010

En resa, ett möte och ännu mer medicinföreläsning

Internmedicinföreläsningarna fortsätter. Njurmedicin, farmakologi, cardiologi, diabetes, stroke, osv. osv...

Det är första gången under utbildningen som vi kontinuerligt börjar klockan 8 istället för 9 och föreläsningarna pågår ända fram till kl. 16 (mot den vanliga tiden till lunch eller kanske till kl 15).

Det är ganska tungt att bara sitta och lyssna en hel dag på det sättet.


Jag märker fortfarande av att jag pressat mig hårt innan Jul. Jag hade hoppats att jag skulle kunnat återhämta mig på den här tiden, men... Ont i magen, sover oroligt, blir så trött att jag kan sova bara jag sätter mig ned och tar det lugnt en stund, svårt att hålla mig vaken på föreläsningar och så vidare...

Funderar på att ta en ledig dag imorgon och stanna hemma och sova hela dagen. Det har jag inte gjort på väldigt länge...


MÖTE OCH RESA
Igår var jag i Stockholm. Jag skulle på ett möte angående nationell examination av läkarprogrammen i Sverige. För tillfället finns det inte ett gemensamt sätt att mäta studenternas kunskaper och jämföra lärosätena i landet. Det har kommit ett förslag från Lund angående "progresstest" som jag skrivit om i föregående inlägg.
Du som läser på läkarprogrammet får gärna läsa och säga vad du tycker.
Det var ett mycket intressant och givande möte. Det var föreläsning med en av de personer som varit med och infört progresstest i Holland. Det var intensivt och det blev bitvis en hetsig diskussion.


Jag passade på att åka upp kvällen innan för att träffa en barndomskompis som bor där. Det känns riktigt tråkigt att det ska gå så lång tid mellan det att man träffas. Varken pengarna eller tiden finns just nu. Vi har hållt kontakten regelbundet sedan vi var typ 13-14 år. Han har alltid varit lite smått galen och rejält "dampig", och samtidigt sjukt rolig att umgås med och är en lojal vän. De senaste åren har han sansat sig och blivit riktigt "vuxen" (men bara om man jämför med honom själv från hur han var tidigare).

Vi hade en trevlig kväll med några glas vin, stark indisk mat och en massa snackande.

Jag har känt mig ganska nere av att ha mått dåligt och vara så trött, men det var riktigt kul att träffas och det fick mig faktiskt att känna mig bättre.

Det blir fortsatt föreläsningar även nästa vecka och därefter börjar klinikplacering på allmänmedicinsk avdelning i två veckor.

1 kommentar:

Rickard sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.