onsdag 21 oktober 2009

Baktlab, forskarmöte och funderingar...

Idag hade vi mikrobiologilaboration.

laboration (senlat. labora´tio eg. '(ansträngande) arbete', av lat. labo´ro 'arbeta'), praktiskt naturvetenskapligt arbete, experiment, vanligen i undervisningssyfte. (NE)

Vi skulle göra olika odlingar med cellkulturer och bakterier. Jag är inte någon labråtta precis... Det gick nog bra, men resultatet får vi inte förrän på torsdag. Jag hade en trevlig och duktig labpartner som det funkade bra med.

Det kändes mest som om jag följde en instruktion utan särskilt mycket eftertanke. Men det blir nog bättre på torsdag när vi ska studera resultaten.

Idag hade vi forskargruppmöte igen. Idag hade gruppen bjudit in sjukvårdspersonal från kriminal- och rättspykvården för att diskutera farmakologisk behandling av aggression. Ännu en givande session precis som förra veckan. Det är verkligen kul att få ta del av kunniga och drivna människors idéer kring det man intresserar sig för.

Jag har fortfarande inte fått något besked från cheferna på mitt jobb. Jag funderar på vilket som skulle vara bäst. Byta turlag eller inte? Det skulle vara skönt att äntligen konfrontera "Filippa" om vad hon gjort, men tror samtidigt att det inte skulle leda någonvart. Hon kommer nog aldrig erkänna något utan att hon konfronteras med bevis för det...

När jag tänker tillbaka på allt som hänt mig, så går det upp för mig hur stort ansvar hon har för alla komplicerade möten jag varit med om. Det som stör mig absolut mest är att hon inte kunnat släppa detta och bara gå vidare. Jag har förlåtit henne för det som hänt tidigare och vi skulle nog inte haft något problem idag ifall hon bara hade låtit bli att ondgöra sig över mig inför de andra under det senaste halvåret-året.

Det ska bli spännande och se hur cheferna hanterar detta... (med tanke på att jag har ganska dåliga erfarenheter även av chefernas förmåga att hantera konflikter från tidigare händelser).

2 kommentarer:

Maskrosen sa...

Jag står kvar vid min tidigare kommentar. Heja! Stå på dig själv!

KrimDoc sa...

Tack för stödet!
:-)